Експертите от Световната здравна организация (СЗО), изучаващи произхода на коронавируса, разкриха данни

...
Експертите от Световната здравна организация (СЗО), изучаващи произхода на коронавируса, разкриха данни
Коментари Харесай

СЗО: Китай късно е съобщил за вируса

Експертите от Световната здравна организация (СЗО), учещи произхода на ковид, разкриха данни за късното оповестяване на пандемия в Китай, оповестява CNN.

Специалисти от СЗО посетиха Ухан, където коронавирусът беше открит за първи път, и стигнаха до заключението, че разпространяването му е почнало по-рано от оповестените от китайските управляващи.

Водещият откривател на задачата на СЗО Питър Бен Ембарек сподели, че повече от дузина варианти на вируса са открити в Ухан през декември 2019 г. „ Вирусъте доста публикуван в Ухан през декември, което е ново изобретение “, сподели специалистът, добавяйки, че китайската страна е дала опция за връзка с човек, който е бил инфектиран на 8 декември.

Според него китайски учени са дали на групата данни за 174 случая на коронавирусна зараза, регистрирани в Ухан през декември 2019 г. От тях 100 случая са доказани посредством лабораторни проучвания, а други 74 от клинична диагноза въз основа на признаците.

Ембарек означи, че заболяванията, породени от ковид, са тежки единствено в 15 % от случаите. Поради това специалистът не изключи, че при започване на епидемията не са открити всички случаи, общият им брой през декември може да надвиши хиляда души.

По-рано редица специалисти от интернационалната мисия заявиха , че китайските управляващи отхвърлят да дават на специалистите на СЗО първичните сурови данни за ранните случаи на коронавирусна зараза в страната. Австралийски учен Доминик Дуайър обясни, че Пекин е посочил единствено няколко проби на специалисти.

Преди това специалистите на СЗО се съмняваха в момента на започване на пандемията на ковид. Те считат, че вирусът може да е почнал да се популяризира в Китай преди декември 2019 година, когато е бил публично разгласен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР